16 Comments
User's avatar
88Mil's avatar

Sağlık olsun köşesindeki gelişmeleri her hafta okurken Türkiye’ye ne zaman gelebilir diye hesaplıyorum. Elinize sağlık :)

Expand full comment
Deniz Güman's avatar

selamlar, ara sıra anti militarist yazılar yazıyorum. izninizle bu ifadeyi yeri geldiğinde kullanmak için izin istiyorum. "Böylece çok daha fazla insan, çok daha ucuza ölebilecek. Ne kadar sevinsek azdır." Bombastik bir ifade olmuş.

Expand full comment
M. Serdar Kuzuloglu's avatar

Elbette kullanabilirsiniz. Fikirler hepimizin.

Expand full comment
Sercan's avatar

Teşekkürler Serdar Bey

Expand full comment
Mustafa Demirhan's avatar

Buraların büyüğü o bir başka

Amirim amirim çok yaşa

Expand full comment
Aktan Sigirci's avatar

Elinize, emeginize saglik, iyiki varsiniz...

Expand full comment
Mustafa Torun's avatar

3 kez katlanabilir demek yanlış değil mi? 2 menteşe ve 3 kanat görüyorum ben. hadi 2 kez diyelim ama 3 ı-ıh. bir önceki ikiye katlabilir idi. üçe katlanabilir demek bile yanlış buna. hayır cihaz çok güzel ama ben sandım ki önce ikiye, sonra ikiye sonra yine ikiye katlayacağız.

Expand full comment
İDRİS ESMER's avatar

Emeğinize sağlık. Her zamanki gibi titiz ve emek yoğun bir çalışma olmuş. İşin aslı bu dijital çağ uygulamaları, politikaları, hukuğu, çatışmaları, vs bizi nereye götürüyor emin değilim ama korkutmuyor da değil.

Expand full comment
Beşir Demir's avatar

Elinize emeginize saglik degerli hocam

Expand full comment
İbrahim Aksu's avatar

Herkesin yeni yılını şimdiden kutlarım. Sizinde elinize sağlık amirim herhalde bu blogda en çok dikkatimi çekende neuralink gelişmeleri oldu bu çipler beni çok heyecanlandırıyo gerçekten. 🫡

Expand full comment
Sedat Suna's avatar

Bir yandan özgürlük falan diğer yandan mahremiyeti hiçe sayan uygulamaların keyfiyetine görmezden gelme. Hayatı esir alan insanı ekrana mahkum eden "işsizlerin işi" sosyal medya uygulamalarına mesafeli ol diğer yandan vasat toplumun zaaflarını ticari silah olarak kullanan çoğu ABD (veya siyonist hegomenya) menşeili uygulamara veya platformlara bu hadsizlikleri nedeniyle getirilen kısıtlama veya yasaklara, 'özgürlük bir gün sana da lazım olur' genellemesiyle sağlıklı görme. Tuhaf bir ironi. Netflks deneme bir ay abone olduk ya sanki "suç öğretme" platformu. M. Anlı karakteriyle özdeşleştirlen sabah kuşağı tv programları ise daha beteri bu işin. Şahsen bunlara teveccühün sadece bu güne has olmayan bireysel (çocuklukta "bir şey olmadı" diye geçiştirilen kafa travmaları gibi) ve tedavisi önemsenmeyen toplumsal psikolojik travmalara bağlıyorum. Köy hayatı kültürel şartlanmışlıklar nedeniyle bu tür sıkıntıları tolere edebiliyordu ve şehir hayatına ve dijital mecralara nazaran daha az rastlanıyordu. İşte ABD güdümündeki bu sosyal medya araçları henüz sanayi toplumuna adapte olamamış toplumsal yaralarımızın üstüne tuz biber serpiştiriyor.

Expand full comment
kaan's avatar
1dEdited

"Böylece çok daha fazla insan, çok daha ucuza ölebilecek. Ne kadar sevinsek azdır."

komik ve felsefi bir cümle, üzerinde düşünülesi aynı zamanda. teşekkürler, bu haftanın özeti de çok güzeldi sevgili amirim.

Expand full comment
Yasemin Unal's avatar

Çok teşekkürler bu hafta da tebessümle öğrendik, bilgilendik. Mizah gücünüz hep devam etsin🎈🎶😊

Expand full comment
Tayfun Aydoğar's avatar

Yine bilgilendik, kültürlendik. Çok yaşa Amirim :)

Expand full comment
Mehmet Şahin's avatar

kızılelma gelişmesini neden yazmadın şefim

Expand full comment
M. Serdar Kuzuloglu's avatar

Dünya Halleri bülteni sadece Türkiye dışındaki gelişmeleri aktarıyor.

Expand full comment