8 Comments
Jun 30Liked by M. Serdar Kuzuloglu

Serdar Bey merhaba, podcasti henüz dinleyemedim ama direkt başlık üzerinden bir yorum yapmak isterim; En "kusursuz" ilişki hiç kurulmamış olandır! 🙂 Zira, insanın doğası gereği arızasız ilişki mümkün değildir. Hormonlarımızın ve egolarımızın güdümünü ustaca gizlemek için herkes tarafından makul karşılanan gerekçelere dayandırdığımız kendimize özgü yaşam biçimlerimizi oluşturup adına "hayat" demiyor muyuz? O halde hangimiz masumuz ki? Sevgiler, saygılar...

Expand full comment
Jul 2Liked by M. Serdar Kuzuloglu

Gerçekten birbirinden güzel gelişmeleri derlediğiniz bülteni sabırsızlıkla bekliyorum amirim.

Bu hafta bunları okurken aklıma Araplar geldi. Suudi Arabistanı yöneten Selman bin Abdülaziz büyük ilerlemeler yapıyormuş Öyle ki ,Vahabilerin yönetimindeki din uleması biraz daha esnek davranacakmış..😍

Dünya protonu parçalayıp sınırsız enerjiye kavuşmanın eşiğine gelmiş, Bin Selman kadınların velisnin izni olmadan sokağa çıkmasına izin vermiş. Büyük ilerleme !

Hızla gelişen bilimsel buluşlar ,Dünyanın hızla sekülerleşmesine neden ola dursun ,bu gidişle yakın gelecekte bu güne kadar dünyaya apış arasından başka yerden bakmamış olan Araplar ancak tuvalet temizleyip getir götür işleri yapacaklar.

O da robotlardan fırsat bulurlarsa.

Birileri de hala bizi bu anlayışın peşine takma peşinde.

Kolay gelsin..

Expand full comment
Jun 30Liked by M. Serdar Kuzuloglu

transformer için asic fikri benim gibi binlerce kişinin aklına gelmiştir ama etched ekibi işi bitirmiş gibi görünüyor, btc mining işine benzerse nvidia tokat yer ama ona bişey olmaz, olan ollama vb. girişimlere ve kendi bilgisayarında/serverında birşeyler yapmaya çalışanlara olur.

iyimser bakarsak da yapay zeka işlerine girmek isteyen oyuncular için giriş bariyeri (en azından donanım için) biraz düşmüş olur.

Expand full comment
Jun 30Liked by M. Serdar Kuzuloglu

Çin'in tekrar kullanılabilir roketi geliştirebilmesi kaç rokete mal oldu, bilemiyoruz. Ama geliştirmesi uzayda da rekabeti arttıracağını göstermiyor mu? Üstüne Ay'ın uzak yüzüne inip, örneklerle geri geldiler. Bir de merak ediyorum; ISS modüler bir yapı değil mi? Tümden yok etmek yerine Ay'da yaşam için kullanılabilecek olanları oraya indirmek daha mı masraflı olurdu. Gerçi Ay tozundan Lego tuğlası haberini de paylaşmış Serdar Bey, ama oraya gidecek 3D yazıcıların, Humanoid robotların üretilmesi ve oraya taşınması da masraf değil midir? İnsansı (Humanoid) robot demişken, insanlara sempatik gözüksün diye bu tasarımlar yapılıyor sanırım. Ama iki ayak üstünde durmak insan için bile zor bir süreç olmamış mı, bunun yerine daha işlevsel tasarımlar, örümcek tasarımı gibi mantıklı değil miydi? Teşekkürler Serdar Bey, bu bültenler ve yazılarınız, benim için Dünya'nın gereksiz dertleri yerine başka dertleri düşünmeme vesile oluyor.

Expand full comment

Dünyanın ilk Yapay Zeka Bakanı Omar Sultan A101 ma. Harca harca bitmez.

Expand full comment

Serdar bey, her hafta blogunuzu Facebookta paylaşıyorum uzun zamandır. Bu sefer Facebook paylaşımımı engelledi ve sildi. Nedeni ne olabilir sizce?

Expand full comment
author

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Siz uyarınca baktım, benim kendi sayfamdaki paylaşımımı da silmiş. Araştıracağım.

Expand full comment

-Odeabank arada kaynadı 🙂

-Uzay çekicisi 🤣

-Sağlık olsunda müthiş haberler ömrümüz yeterse hafıza nakli de yapılırdır artık. Hatta minik çiplerle saçma gibi uzaya bile fırlatılır 🙂

-Teşekkür ederiz⚘

-Herkese iyi haftalar ve selamlar 👋

Expand full comment